joi, 13 octombrie 2011

Schimbare de mentalitate

Atunci cand avem nevoie de un lucru mai intai trebuie sa constientizam necesitatea respectiva. Atunci cand avem nevoie de o schimbare nu suntem neaparat constienti de asta. Sunt enshpe mii de cazuri si de exemple pe care pot sa le insir de la campionii olimpici care incep sa aiba insuccese fie ca sunt boxeri sau fotbalisti si echipa lor incepe sa aiba insuccese si rezultate negative fie ca sunt oameni de afaceri, muncitori sau studenti care nu mai dau randament. Atunci cand rezultatele se indeparteaza pe zi ce trece trebuie sa ne punem o problema, atunci cand lipsurile incep sa apara si necesitatile nu mai sunt indeplinite este categoric o problema ce se impune a fi rezolvata.
Se intampla ca unii oameni sa ajunga sa intalneasca succesul printr o anumita reteta dar asta nu garanteaza si pastrarea lui, iar atunci cand incep sa piarda nu renunta la stilul lor pentru ca au impresia ca vor pierde totul, insa credinta respectiva ii tine in loc si chiar ii face sa piarda, datorita lacomiei si atasamentului fata de un anumit lucru.
Imi amintesc de filmele cu Indiana Jones cand personajul negativ incerca sa fure din comoara mai mult decat putea sa duca si din cauza asta pestera incepea sa se inchida si sa se inunde, insa tipul nu renunta la comoara voia cu tot dinadinsul sa o scoata afara si in felul asta ajungea sa moara inchis acolo.
Morala: Traieste azi lupta maine.
Ceea ce iti poate da satisfactie de moment te poate distruge
Momentele cele mai placute sunt de asemenea cele mai vulnerabile